Digitale audio uitgelegd met stapels papier

Bijgewerkt op: 15 mei

Verschillende aspecten van Digitale Audio uitgelegd en gedemonstreerd.


Digitale audio uitgelegd met stapels papier
Digitale audio uitgelegd met stapels papier

In dit artikel leg ik uit hoe je Digitale Audio kan opslaan en streamen en hoe je de data kan beheren. Ik zal Digitale Audio tastbaar maken en de bestandsgroottes demonstreren en uitleggen met de visuele metafoor van stapels papier.Samples en bitdiepte

Een goed begin is een sample. Een sample is een atomaire plak van het audiobestand. Net als een enkel vel papier van een stapel.


Audio sample vergeleken met een vel papier
Audio sample vergeleken met een vel papier

Met de enkele sample komt de bitdiepte. Dit is hoeveel informatie er op het vel papier staat. Dus het witte papier links zal meer informatie bevatten dan het kleine gele papier. De witte vertegenwoordigt een hoge bitdiepte en de gele een lagere bitdiepte.


Voor muziek zijn de bitdieptes die je tegenkomt 16 bit en 24 bit. Voor spraak, zoals op telefoonsystemen, zult u 8 bits zien. Terwijl de bemonsteringsfrequentie betrekking heeft op het nauwkeurig vastleggen van frequenties, houdt de bitdiepte verband met het dynamisch bereik.


Dynamisch bereik is de afstand tussen de zachtste en de hardste geluiden in een muziekstuk, en de kwaliteit van de resolutie binnen