Hoe schrijf ik de eerste mail van een e-mail reeks...


Misschien duizelt het je net als mij ooit, op het moment dat ik mijn eerste e-mail reeks ging schrijven. Want om eerlijk te zijn wist ik niet exact hoe dat moest. De taak voelde groot, het gevoel van verantwoordelijkheid dat ik waardevolle informatie moest leveren voelde nog groter.
Want ken je dat stemmetje dat je zegt, nou moet dat nou met al die mailtjes… Zelf vind ik ze best wel irritant…


Echter zijn er soms ook mailtjes van personen tussen die ik juist heel spannend vind. Mailtjes die goed leesbaar zijn, niet al te lang en die leiden tot iets wat ik Gratis kan downloaden of kan volgen. Ik ben dan zo een persoon die daarop klikt. Nieuwsgierigheid drijft me, in wat ik kan krijgen en in de persoon die me dat aanbiedt.


Terugkomen op het schrijven van mijn eerste welkom e-mail reeks… Want je kan je misschien bedenken dat ik met zulke torenhoge verwachtingen tot geen enkel goed resultaat kon komen.


Tot…


Ik over na ging denken waarom ik deze e-mail reeks ook alweer voor nodig had. Wat is de reden dat ik juist de nieuwe leads wilde schrijven…


O JA, ik wilde ze melden dat ik besta. Dat ik blij ben ze welkom te heten en dat ik het waardeer dat ze deel willen gaan uitmaken van mijn community. Dat ik ze dankbaar ben dat ze mijn artikelen willen lezen en dat ik overtuigd ben dat datgene wat ik te vertellen heb, werkt en ik ze bij hun digitale transitie verder kan helpen.


Bovendien geef ik ze dan ook graag alvast een klein welkomst-cadeau mee, iets wat aansluit waarom ze een lead zijn geworden. Zodat ze alvast een voorproefje krijgen wat ik ze nog allemaal extra te bieden heb. Want, o dat was ik bijna vergeten te vertellen. Ik ben zo nieuwsgierig en wil eigenlijk alleen met het beste materiaal kunnen werken. Een afwijking van ooit op de vrije school te hebben gezeten. Kwaliteit en duurzaamheid staat voorop. Dus tot oplossingen komen die werken en nog beter, de oplossing creëren en van dit proces van elke stap kunnen genieten. Plezier ervaren omdat je opmerkt dat de stappen kloppen, het werkt en je datgene wat ik je in gedachten had ook werkelijk kan omzetten.


Nee, herken je dit heerlijke gevoel nog niet? Dan is het goede nieuws dat ik je met zulke programma’s, platforms, digitalisering stappen kennis laat maken. Je ontvangt slimme oplossingen of aanwijzingen zodat ook jij je digitale move kan maken. Blijf me volgen en ik beloof je daarvoor uitbundig te belonen.


Tja! Zou ik mijn hoge verwachtingen achterwege laten dan zou ik zo mijn eerste e-mail van mijn e-mail reeks openen. :-)