Instagram-posts maken vanaf de computer


Instagram posten vanuit de browser: Kleine stap voor velen, reuzensprong voor fotografen met een archief.Kleine stap voor velen, reuzensprong voor fotografen met een archief.

Als hobbyfotograaf ben ik dol op Instagram, echt waar. Ik schiet al mijn foto's met een iPhone 12 mini en dus is het posten ervan vrij rechttoe rechtaan en makkelijk. Totdat de workflow wat complexer wordt. Zoals foto's uit mijn archief. Mijn hobby is het delen van bloemenfoto's uit Amsterdam maar in de winter zijn wilde bloemen zeldzaam en dus wil ik foto's uit een archief kunnen halen. Op de mobiele telefoon zal ik uiteindelijk scrollen en swipen als een lifter zonder geluk 👎


Instagram laat je posten vanuit de browser

Maar nu laat Instagram je posten vanuit je browser op de desktop. Ik heb deze post gemaakt op een Mac met Safari:

Druk op het plusje

Het is heel eenvoudig, ga naar Instagram op de browser van je computer, zorg dat je bent ingelogd en klik op het plusteken en doorloop de stappen:


Instagram, post vanuit de browser.
Instagram, post vanuit de browser.

Een bonus voor Mac-gebruikers: haal je foto's uit Apple Photo

Ook op de Mac kun je direct naar je foto's gaan. In plaats van je foto's te slepen, zoek je ze op. In het linkerdeelvenster van het Finder-venster vind je foto's onder media. Kijk of je het camera icoontje ziet: