Je Ghost blog zelf gehost op Digital Ocean


Ghost-achtige vormen.
Ghost-achtige vormen.

Ik heb wat onderzoek gedaan naar statische sites. Ik was op zoek naar een optimale set-up om artikelen te posten en pagina's te maken. Hier is een samenvatting van hoe ik tot de technologische opzet voor deze site ben gekomen: Ghost, Digital Ocean en Cloudflare.


Ghost op Digital Ocean en voorgeschakeld door Cloudflare
Ghost op Digital Ocean en voorgeschakeld door Cloudflare

Ghost gebruiken

Deze blog is opgezet en wordt beheerd met Ghost. Dit is een open source publishing technologie en het is een plezier om te gebruiken. De beheerinterface is duidelijk, snel en stabiel. Het opzetten en vinden van een sjabloon was heel eenvoudig en je kunt het sjabloon koppelen aan Github. Dus als je wijzigingen aanbrengt in de lay-out kun je die gemakkelijk op je eigen computer stagen en de wijzigingen bijhouden.


Het opmaken van een blogbericht of pagina is eenvoudig. De mogelijkheden om afbeeldingen, video, links, tweets etc. te gebruiken vond ik van zeer hoge kwaliteit. Je voelt dat er veel aandacht aan is besteed zonder dat het opvalt.

Ghost heeft een CMS ingebouwd en is zeer geoptimaliseerd voor zoekmachines. Het heeft alle juiste velden voor het beheren van een optimale weergave op sociale media zoals Facebook en Twitter.

Ghost hosten op Digital Ocean

Ik ben begonnen met de gehoste proefservice en dat was een geweldige manier om te leren hoe het werkt. Voor het doel waar ik Ghost voor gebruik vond ik het te duur en dus ging ik voor het zelf hosten.