Kobo e-boeken delen met je partner


Een stap-voor-stap handleiding over hoe je je Kobo e-books kunt delen met je partner en andere familieleden.


Twee Kobo e-readers klaar om e-books te delen tussen partner en familie
Twee Kobo e-readers klaar om e-books te delen tussen partner en familie

Zowel ik als mijn partner hebben een Kobo reader. Je zou denken dat een boek delen binnen het gezin makkelijk is en misschien zelfs wel over wifi gaat. Zoofffff. Net zoals we papieren boeken delen. Ik ben klaar met lezen. Het boek is absoluut de moeite waard. Hier ga je. Maak alsjeblieft geen hondenoren.

Zo werkt het natuurlijk niet. De digitale rechten van deze e-boeken worden op persoonlijke basis beheerd. Wettelijk zijn de e-boeken zelfs niet volledig van u, u bezit een licentie. Als je een e-boek wilt delen, maak je een kopie, en dat is binnen dit systeem niet toegestaan. Maar je ereader weggeven om het e-boek te delen is waarschijnlijk ook niet praktisch.

Wettelijk zijn de e-boeken zelfs niet volledig van jou, je bezit een licentie.

In plaats van het boek over te stralen, zul je een aantal tijdrovende stappen moeten doorlopen. Dus, hoe omzeil je de beperkingen en deel je e-books binnen de familie?


Stap-voor-stap handleiding om e-boeken te delen

Om te beginnen, en om te proberen de dingen eenvoudig te maken, heb ik dit overzicht van de stroom van dingen gemaakt:Stappen om ebooks te delen op Kobo
Stappen om ebooks te delen op Kobo

Download via je Kobo online winkel het e-book dat je wilt delen. Eenmaal ingelogd, biedt de site een optie om te downloaden. Als je dit doet download je niet het e-boek zelf, maar een bestand (met de extensie ACSM, en het bevat een soort token). Dat bestand moet je openen met een programma dat Adobe Digital Editions heet. Van daaruit kun je het beveiligde e-boek downloaden.


Adobe Inhoud Server Manager
Adobe Inhoud Server Manager

Vervolgens verwijder je het zegel door het e-boek te importeren in Calibre. Het te importeren bestand bevindt zich in een map die Adobe heeft aangemaakt. Calibre verwijdert het zegel (Digital Rights Management of DRM genoemd) als u een specifieke plugin hebt geïnstalleerd. De installatie van de plugin wordt beschreven op deze DRM verwijdering plugin pagina.