Ready for landing?

Bijgewerkt op: 2 jun.


Mijn naasten lachen soms over mijn taalgebruik. Ik ben meester om iets complex te minimaliseren tot soms maar een paar enkele woorden. Soms is het ook gewoon een verhaspeling maar in de context prima te begrijpen.

Dit komt omdat ik vaak vanuit beelden denk. Datgene wat ik als het ware voor me zie, dat verwoord ik dan. Als voorbeeld, wanneer we het hebben over een landingspagina dan zie ik letterlijk en figuurlijk hoe ik als persoon op deze pagina beland. Ik associeer landen met vliegen. Dus kom ik letterlijk en figuurlijk aangevlogen en land op de pagina. Zodra ik op zo een landingspagina ben beland, wat ik dus ook nog associeer met Schiphol, dan kost het mij moeite, puur door het woord landing, de juiste focus te vinden.

Ik heb dus moeite met het woord landingspagina.

Want wanneer ik ergens land dan wil ik zo snel mogelijk van het vliegveld af om naar mijn werkelijke bestemming toe te gaan. En dat brengt me bij het woord zoals ik de landingspagina voortaan ga benaderen en benoemen:

Bestemmingspagina. En dat is het in principe ook. Want je hebt als maker een duidelijk doel voor ogen zodra je aan de slag gaat met het maken van een bestemmingingspagina. Dit doel heet conversie. Een bezoeker tot een lead maken.

En dat is dan ook een tip die ik je graag wil meegeven zodra je zelf aan de slag gaat met het schrijven van zo een bestemmingspagina. Let op de woorden die je gebruikt. Uiteraard naast alle andere zaken die erbij komen kijken om een succesvolle bestemmingspagina te maken. Maar daarover meer in een volgend artikel.

Wat ik je zou willen aanraden is:

Doe net iets extra onderzoek of het woord aansluit aan het taalgebruik van je bezoeker. Maak het niet te complex. Gebruik soms woorden die allesomvattend zijn. Misschien niet helemaal concreet maar die wel dat ene gevoel, de emotie omschrijft waarin de lezer zich kan herkennen.

Zelf hou ik bijvoorbeeld van zulke zinnen als:

Wat kan je doen om wél die resultaten te behalen waar je naar verlangt?
  • Het zet mij als lezer in een actieve houding door de concrete aanspraak op, wat ik zou kunnen doen…

  • Het herinnert mij dat ik streef om succesvol te willen zijn en resultaten wil behalen

  • En last but not least… Door het woord 'verlangen' toe te voegen, wordt het opeens zeer urgent voor mij.


Zo een opbouw is ook heerlijk:

Dit is hét traject waarmee je grootse stappen gaat zetten. Niet op het standaard ondernemerspad. Ik neem je mee op een ander pad. Puurder. Lichter. Op je eigen ritme. Meer soul. Meer speelsheid & genot. Maar ook meer impact, meer winst & zooooveel meer voldoening.
  • Deze is afkomstig van een mailing van Soulworx.

Wat me hierin aanspreekt is dat ze me een optie geeft om me te kunnen onderscheiden. Want ze reikt me iets heel bijzonders aan waardoor ik mijn verlangen naar meer speelsheid, meer kunnen genieten van wat ik doe. Bovendien geeft ze me een garantie dat de stap ook succes brengt.

Sta je op het punt om aan de slag te gaan met het schrijven van je bestemmingspagina? Dan raad ik je zeker ook aan om eens te spieken bij de concurrenten. Schrijf je in voor hun nieuwsbrief of download een van hun freebies.

Analyseer voor jezelf waarom je de ene tekst zo geweldig vindt en een andere tekst al bij de eerste drie woorden afhaakt. Vaak ontdek je bij de andere vaak hoe je het zelf niet zou willen. Pak deze weg van de via negativa en pas hem toe zodat jij de woorden kan vinden hoe je het wel zou willen zeggen.


 

Ontdek meer over een magnetisch sterke landingspagina voor je eigen product of evenement.